HOME > Forum Transitorium

Dit is een oproep voor geluidskunstenaars om hun interesse kenbaar te maken voor het ontwikkelen van een geluidskunst applicatie voor het Forum Transitorium I en II.  Het Forum Transitorium is een gebouw-gebonden dubbele geluidsinstallatie in de gebouwen Anton en Gerard op het Strijp-S complex te Eindhoven. Deze geluidinstallatie is voorzien in de doorbraken op de begane grond van beide gebouwen.

De oproep van Trudo en MAD emergent art center voor geluidskunstenaars om hun interesse kenbaar te maken voor het ontwikkelen van een geluidskunst applicatie voor het Forum Transitorium I en II heeft geleid tot 20 aanmeldingen. Daarvan zijn nu drie kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp maken. Na het kiezen van het winnende ontwerp zal de installatie naar verwachting in april ‘live’ gaan.
 
Meer informatie over het gebied Strijp-S is terug te vinden op www.driehoekstrijps.nl, informatie over de gebouwen Gerard en Anton is te vinden op deze website.


Doorbraak begane grond van gebouw Anton

De installatie is onderdeel van een dynamische publieksruimte met divers publiek. Technisch bestaat de installatie uit in totaal 2 x 16 luidspreker-units die individueel kunnen worden aangestuurd, 14 videocamera’s, 2 x een wifi access point en twee computersystemen met internet connectie.
 
Na een call for expression of interest van geluidskunstenaars zal door de jury een conceptopdracht worden gegeven aan 2 of 3 kunstenaars. Hieruit wordt één ontwerp gekozen voor realisatie.

De realisatie van de gekozen geluidskunst applicatie zal ontwikkeld worden in samenwerking met de opdrachtgever Trudo en MAD emergent art center.


Doorbraak begane grond van gebouw Gerard

Ga naar de ontwerpwedstrijd-pagina.
 
Let op: in dit stadium willen wij dus nog geen ontwerpen ontvangen! In dit stadium wordt er ook niet gecorrespondeerd over de ontwerpwedstrijd.