HOME > Nieuws > Film: de Urban Shopper

19 augustus 2013

Film: de Urban Shopper

Strijp-S bruiste al van de mensen die er werken, wonen en uitgaan, maar ook op winkelgebied is er in het afgelopen jaar veel bijgekomen. Met de Urban Shopper, op de begane grond van gebouw Anton, zijn er in één klap 20 leuke zaakjes bijgekomen. Niet in echte containers, zoals eerst het idee was, maar in ronde constructies van hout en doorzichtig plaatmateriaal. Daardoor blijft de ruimte licht en transparant en zijn de kersverse winkeliers flexibeler met de inrichting van hun eigen unit.

In de Urban Shopper vind je interessante boetiekjes met kleding, meubels, cadeautjes, laarzen, tassen, maar er is ook een kapper, bloemist en een tattooshop. Allemaal nét wat anders dan je gewend bent. De winkels zijn sinds vorige week geopend, maar op zaterdag 21 september is het officiële openingsfeest! De samenwerkende ondernemers werken aan een interessante dag met dj’s, muziek en modeshows. Hou de website in de gaten voor het complete programma en de openingstijden.

Travelmania Design
Jean Philipse: “Samen met mij vrouw Trudy ben ik in de Urban Shopper begonnen met een winkel in handgemaakte producten van over de hele wereld. Drie maanden geleden wisten we nog niet dat we dit zouden gaan doen. We dachten eerst aan een webshop, totdat we over de Urban Shopper hoorden. Omdat het zo flexibel en betaalbaar was en omdat we Strijp-S een geweldig gebied vinden, besloten we het te doen. We zijn als laatste bij de groep gekomen, maar vinden het een prettige samenwerking. Samen heb je als winkeliers een grotere aantrekkingskracht.”

www.travelmaniadesign.nl

Kriz Interior & Lifestyle
Christa Contant: “Ik ben ontwerper van meubels en woonaccessoires. Voorheen werkte ik vanuit ons eigen huis in Stratum, maar ik wilde graag naar een centralere plek. Die heb ik hier gevonden: het is de goede sfeer om te verkopen wat ik maak. Daarnaast verkoop ik er ook nog stukken van bijvoorbeeld Deense merken. Doordat je met meerdere ondernemers bent, trek je samen meer publiek.”

www.krizlifestyle.nl

Siki kinderkleding
Esther van Kraaij: “Voorheen zat ik met collega’s Françoise en Maureen aan de Hoogstraat in Eindhoven. We trekken een heel gericht publiek dat ons wist te vinden, ondanks dat we op een eilandje zaten. We willen graag klein blijven en geen groot pand voor onszelf hebben, dus toen de ondernemer met wie we de winkelruimte deelden vertrok, besloten we naar Strijp-S te gaan. We denken hier een groter bereik te hebben van de doelgroep. En er zitten hier allemaal ondernemers die er zin in hebben. Samen kunnen we bijvoorbeeld evenementen als Glow en de Dutch Design Week nog leuker maken.”

www.sikiwebwinkel.com